Friday , 23 February 2018

Arkivat e etiketimeve shqiptare

Rrëfimi për dhunën serbe, brigadat shqiptare, Shaban Polluzhën, Naserin dhe rënien e tij…

Nt: Intervistë me Beqir Hajrizin, baba i dëshmorit të demonstratave të ’81-es, Naser Hajrizi. Beqir Hajrizi ka ndërruar jetë më 9 qershor 2017, në moshën 84-vjeçare. Sjellim intervistën me babanë e dëshmorit, të realizuar në mars të vitit 2016 Një burrë i heshtur dhe i përvuajtur i Strofcit të Vushtrrisë, …

Artikulli i plotë »

Jepet urdhëri nga Amarika: Bashkoni gjitha trojet shqiptare, bëjëni ”Shqipërinë Etnike”

Eksperti i çështjeve ballkanike, David Phillips, thotë se Rusia po përpiqet ta fusë Ballkanin brenda sferës së saj të influencës, prandaj Shtetet e Bashkuara duhet ta shtojnë angazhimin e tyre në këtë rajon, ku ende ka vende me demokraci të brishtë. Phillips është Drejtor i Programit për Paqen dhe të …

Artikulli i plotë »

Historiania greke: Greqia ishte shqiptare sot gjysma janë shqiptar (Video)

Maria Efthimiou, një profesore e historisë në universitetin e Athinës, e vlerësuar me çmim nderi nga presidenca greke(http://www.thetoc.gr/eng/culture-arts/article/maria-efthimiou-awarded-fo…), por e angazhuar gjithashtu në mësimdhënie në mjedise të shumta, jep këtu një leksion për arvanitasit në Greqi. Pa bërë dallimet e zakonshme terminologjike, shqiptar, shqip, arvanitas, Efthimiou flet për rolin e …

Artikulli i plotë »