Sunday , 25 February 2018

Kini kujdes nga ky Virus, sepse është vdekjeprurës dhe mund të përhapet shumë thjesht përmes frymëmarrjes

Hulumtuesit kanë deklaruar se ne mund të kalojmë në grip vetëm duke marrë frymë normalisht. Ekspertët paralajmërojnë se nuk është e mjaftueshme që thjesht të lani duart, duhet edhe të shmangim dikë që është i sëmurë. E vetmja mënyrë do të ishte dërgimi në shtëpi i atyre që vijnë me grip në punë.
Të infektuarit me grip ndotin ajrin rreth tyre me virusin infektiv vetëm duke marrë frymë, pa kollitje ose teshtimë.
Duke komentuar mbi këtë, profesor Dr Donald Milton në Universitetin e Maryland në SHBA tha: “Njerëzit me grip prodhojnë aerosole infektive – pika të vogla që qëndrojnë pezull në ajër për një kohë të gjatë – madje edhe kur nuk kolliten dhe sidomos gjatë ditëve të para të sëmundjes.